Pericolul vaselor din bucatarie

Cu totii suntem obisnuiti sa cumparam vase si tigai pentru acasa din magazinele orasului unde stam, pline de chinezarii, tefloane, aluminiu, plasticuri ordinare, dar care fura ochii la prezentare.

ATENTIE! Chiar sunt cancerigene si extrem de toxice…

Si nu e gluma, teflonul chiar produce o gripa numita gripă de teflon. Această afecțiune constă în simptome temporare, asemănătoare gripei, cum ar fi frisoane, febră, dureri de cap și dureri de cap. Debutul apare după 4-10 ore de la expunere, iar starea se ameliorează, de obicei în 12-48 de ore.

Aluminiu produce Alzheimer si multe alte baiuri. Lista e lunga si mult de zis.

Asa ca ne vom focaliza pe alternativa sanatoasa, si ce va recomand sa folositi pentru a va scuti in timp de multe probleme, poate chiar sa ne salveze viata.

  • FONTA. Fonta, fonta si iar fonta. Nemuriroare, tine generatii, folosita de mii de ani. Oale, tigai, etc. Nu as lua chinezesti, ucranienii au produse din fonta foarte ieftine si bune, ca – BIOL, BRIZOLL, SYTON, etc. Fonta trebuie asezonata, adica dupa fiecare folosire spalata fara detergent, incalzita pe aragaz, uscata si apoi unsa cu un strat subtire de ulei, merge si floarea soarelui.
  • INOX. Dar sa fie cu fund capsulat, minim triplu, exclus chinezarii, iar inoxul sa fie 18/10. In general sunt bune oalele, pentru supe, ciorbe, sosuri de rosii, etc. Sarmale, prajit…. fonta
  • YENA. Pentru cuptor.

In afara de cele me mai sus, nimic nu are ce cauta in bucatarie.

Lasă un răspuns

Please rate

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *