Exista destin?

Exista destin? Ai un drum prestabilit in viata? Indiferent ce faci, te indrepti spre aceleasi cascade? Alegerile nostre influenteaza sau nu destinul, il pot schimba?
Nu stiu.
Pe undeva imi vine sa cred ca in viata nostra sunt anumite PUNCTE CHEIE. De unde incolo alegerile pe care le facem in aceste blocuri decizionale pot duce la mai multe trasee ulterioare. Cred ca sunt persoane pe care ne este dat sa le intalnim. Un fel de suflete complementare, nu imi place denumirea pompoasa de „suflete pereche”, cum se considera multe pizde cand dau de un OLC40 in capul cutitului de strung reglat la 4000 rotatii / minut si pe prelucrare prin aschiere…
Cred ca in linii mari traseul e stabilit. Locul nasterii, al mortii, etc. In rest cred ca avem o contributie totusi in evolutia ulterioara al firului vietii noastre.
Alegerile din punctele cheie ce le declanseaza? Evident sentimentele… Nu prea multe, stiti vorba „Baga-mi-as pula in ele de sentimente / am momente cand am argumente… ”
Ce cautam in viata? Fiecare altceva. Dupa sistemul lui de referinta, creat de el sau impus daca este un caracter slab.
Care este rolul acestei dezbari? Nici unul. Intrebari… fara raspunsuri… O corabie al carui capitan se intreaba unde il va duce curentul. Nu va sti niciodata. De ce ma intreb atunci? Pentru ca asta e natura umana. Sau a mea. Pentru ca… caut. Ce caut? Empatie, intelegere, o bucata a sufletului meu care lipseste. A lipsit intotdeauna. Fara de care nu este intreg. Acolo ceva sa puna adeziv si sa astupe intrarea. Unii dintre noi au nevoie de hrana sufletului in aceasi masura cu a trupului.
E ca o chemare. Pe care o percepi usor… o simti ca raspunde si vine… la fel de usor. O simti cum te invaluie placut, duios. Te completeaza. Stii ca acolo era locul ei dintotdeauna. Singura intrebare care iti vine dupa ce te vezi cu sufletul intreg este „Unde pula mea ai fost pana acum?”.
Daca mai intrebi sau te bucuri ca esti acasa…

Lasă un răspuns

Please rate

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *